SASTOJCI KOLIČINA
Za testo:
|
|
voda
|
250
ml
|
ulje
|
100
ml
|
so
|
malo
|
brašno
|
150
g
|
prašak
za pecivo
|
1
kesica
|
jajeta
|
4
|
Za fil:
|
|
mleko
|
1l
|
šećer
|
10
kašika
|
pudding
od vanile
|
3
kesice
|
gustin
|
1
kašika
|
maslac/margarin
|
250
g
|
vanilin
šećer
|
1
kesica
|
PRIPREMA
1. Vodu, ulje i malo soli (na vrh kašičice) staviti da provri. Skloniti sa ringle, dodati brašno i prašak za pecivo, izmešati.
2. Kada se ohladi, dodavati jaja, jedno po jedno i mešati varjačom.
3. Kada se formira glatko testo, napuniti špric.
4. Špricem stavljati krofne, sa razmakom (jer dosta narastu), u pleh, podmazan ili obložen papirom za pečenje.
5. Peći 15-20 minuta u rerni zagrejanoj na 180 C. Smanjivati temperaturu (do 150 C), ali ne otvarati rernu.
6. Puding i gustin pomešati pa usuti 200 ml mleka i dobro izmešati, da ne ostanu grudvice. U 800 ml mleka staviti šećer i vanilin šećer i zagrejati (ali da ne provri). Usuti puding i gustin i na umerenoj temperaturi mešati da se zgusne.
7. Dobro ga ohladitii izmiksati sa umućenim maslacem/margarinom.
8. Fil staviti u špric. Dobro ohlađene krofne preseći i filovati.
PRIJATNO!
Katarina Despotović VI4
No comments:
Post a Comment